We hadden jaren geleden niet durven dromen dat zoveel mensen hun brood en banket in de Brood Shop zouden bestellen. Dit zijn de 12 meest verkochte producten in de shop van afgelopen maand. Paul legt uit waarom.

Witte bollen

“Net zoals in de winkel pakken mensen de witte bollen altijd mee. Zij zijn altijd lekker en gemakkelijk. Verbaast me niks dat deze op 1 staat.”

Rozijnenbollen

“Geldt hetzelfde voor als bij de witte bollen. Nemen mensen deze ook altijd wel bij hun aankoop extra mee.”

Tarvo

“Dit is een licht soort tarwebrood dat niet overal meer verkrijgbaar is. Zo bestelt een klant uit Leeuwarden iedere week een aantal van deze broden, omdat ze nergens anders meer te verkrijgen zijn. Die heeft me via Google gevonden, mooi toch? Die broden gaan gewoon met de pakketpost naar Leeuwarden.”

Saucijzenbroodje

“Ja, een saucijsje dat is logisch! Dat is ook een reden waarom we de shop tot 10.00 uur openhouden in de ochtend. Dan kunnen mensen dit op dezelfde dag nog laten bezorgen. Bijvoorbeeld als ze willen trakteren op hun werk. We hebben het plan om ook de saucijzenbroodjes van de vegetarische slager in het assortiment op te nemen.”

Tarwe vloer tijger

“Dat is in de winkel ook een hardloper. Ik denk dat de mensen de knapperige korst van dit brood heel erg waarderen.”

Fijn volkoren

“Gemaakt van 100% volkorenmeel en deels onze eigen verbouwde tarwe (10%). Dit is echt het gezondste brood wat er is.”

Waldkorn pompoenpit

“Nog een hardloper in de winkel. Deze wordt in vierkant casino vorm gebakken, waardoor het brood compacter is en dus langer mals blijft. Daarnaast bevatten de pompoenpitten gezonde vetten en vezels en geven ze een extra smaak aan het brood.”

Krentenbollen

“Opvallend dat deze lager in de lijst staat dan rozijnenbollen, want we maken meer krentenbollen. Maar blijkbaar lusten veel mensen geen krenten en bestellen dan maar de rozijnenbollen.”

Granenspelt

“Dat was een tijd terug een hele hype. Spelt werd toen op televisie gebombardeerd tot glutenvrij. Maar dit is een oergraan met dezelfde eigenschappen als een tarwekorrel. Niet glutenvrij dus. Daarom hebben zijn er toen ook wel mensen teruggekomen die dachten dat het glutenvrij brood was. Ik denk dat we veel spelt zijn blijven verkopen, omdat wij ondanks de schaarste van het graan de prijs laag hebben gehouden.”

Tarwe

“Ja, dat is gewoon hét bruinbrood. Samen met de krentenbol de basis van onze bakkerij. Daar verkopen we er een hoop van. Ik denk dat dit de komende tijd ook nog wel zo blijft.”

Waldkorn

“De fabrikant van dit brood heeft dit merk in hele korte tijd goed in de markt weten te zetten. Mensen zijn hier vanzelf om gaan vragen. Een goede mix, die Waldkorn in samenwerking met een consumentenpanel samen heeft gesteld. Gewoon een goed product.”

Gesorteerde luxe belegde broodjes

“Vooral grotere bedrijven bestellen die veel. Grote schalen met vers belegde broodjes.”

Maar waar is het gebak?

“Wat ik toch wel mis in dit lijstje is het gesorteerd gebak waar we ook heel goed in zijn. Misschien komt dit ook omdat men het eerst wil zien en het daarom liever in de winkel zelf haalt. En je moet niet vergeten dat het transport van al die verschillende stukjes gebak best een uitdaging kan zijn.”