Drukte bij bakker Paul Berntsen in Didam vlak voor een eerdere jaarwisseling.
De Gelderlander DIDAM – De Didamse bakker Paul Berntsen is er ook dit jaar weer in geslaagd om in 1 dag 100.000 oliebollen te bakken. Op oudejaarsdag stonden zijn collega’s vanaf 1.00 uur ’s nachts non-stop in de Markthal te bakken.
Berntsen bakt de bollen met 4 machines maar heeft voor de bediening wel zijn personeel nodig.“Sinds 2009 staan we in de Markthal. Onze oliebollen hebben een vlucht genomen nadat we in 2008 2e waren geworden bij de AD Oliebollentest. Vanaf dat moment zag het in onze winkels zo zwart van de mensen dat klanten tot wel een uur moesten wachten.”
Gigantisch druk
Lange wachttijden zijn zo’n beetje het laatste wat bakker Berntsen wil. “Vandaar dat we nu elk jaar uitwijken naar de Markthal. Daar hebben we veel meer ruimte om mensen te helpen. Het was weer gigantisch druk, maar dankzij de hal is de wachttijd teruggebracht tot zo’n 20 minuten, ook omdat die 4 machines tezamen 6.000 oliebollen per uur aan kunnen.”
Aardige dagomzet
De 31 decemberactie betekende een aardige dagomzet voor Berntsen, want de oliebollen kostten 80 cent per stuk. Een snelle rekensom leert dat daar minstens 80.000 euro mee wordt omgezet.