Terug

Smokkelkoek

Nadat de gemeenten Bergh en Didam in januari 2005 gefuseerd zijn, vond Kampioensbakker Paul Berntsen dat er een product moest komen voor de nieuwe Gemeente Montferland. Berntsen, geboren in Azewijn (Bergh) en nu bakker/ondernemer in Didam, had gevoelens voor beide gemeenten. Toen hij op een mooie dag in de Montferlandse bossen vertoefde en langs de grens met Elten (D) liep, mijmerde hij dat het in vroegere tijden ook wel makkelijk was om wat mee over de ‘geut’ te nemen. Zo ontstond de naam smokkelkoek. Verder lopend zag hij nootjes op de grond liggen en kijkend richting Azewijn, zag hij de wijngaard glooien, dus er moesten ook rozijnen in de koek. Bedenkend dat er in dit bos ook nog vele verborgen schatten liggen, heeft hij er ook stukjes ‘goud’ in verwerkt. Zo is de smokkelkoek geboren en begint het een succes te worden waar u ook in gaat geloven als u de koek geproefd heeft.

 4,25t/m 4,30

  • Wissen

Let op! Dit product kan misschien niet geleverd worden op jouw locatie. Doe de postcode check.

De eerst mogelijke bezorgdatum voor je bestelling is 27 februari 2021.